Over deze website

Over deze website

We herkennnen het allemaal wel: gemopper aan de keukentafel. De keuken als ons politiek stamcafé. Onze ideeën ventileren in huiselijke kring. Het lucht enorm op, zeker wanneer we bijval ontvangen en bevestigd worden in onze opinie.

Maar waarom blijven steken in gemopper? Aan de keukentafel kreeg ik gaandeweg steeds meer de behoefte er een positieve wending aan te geven. Een van de problemen waar we vandaag mee kampen is de eenzijdigheid en vooringenomenheid van de media. Onze journalisten hebben de mond vol over Rusland en Poetin, maar zijn ze zelf zoveel beter? Is de zichzelf tegenwoordig "Open NPO" noemende Nederlandse Publieke Omroep open en eerlijk in haar berichtgeving? Was "Van gas los" een voorlichtende documentaire, of was het klimaatpropaganda? 1 Was "EenVandaag" over de affaire Henk Otten journalistieke berichtgeving, of was het "Hoe negeren we de feiten en beschadigen we een ons onwelgevallige politieke partij maximaal"? 2

En waarom horen we nooit een kritisch woord over de EU en de Euro? Waarom horen we niet, dat de rente nul en negatief is, omdat anders Italie zijn staatsschuld van 2300 miljard Euro niet meer kan financieren? Mede daardoor moeten de pensioenen worden gekort. Maar hierover mag niet worden bericht. Dat zou het visioen van de "Global Governance" met allemaal gelijke wereldburgers in gevaar kunnen brengen. De natiestaten dienen zo snel mogelijk te worden ontmanteld.

In de ons omringende landen is het helaas niet veel beter. Met name rond het onderwerp klimaat is er door de media een Cordon sanitaire opgericht. In België schrijft de bekende klimaatsceptische journalist Jan Jacobs voor de online krant "Doorbraak". Maar bij gevestigde kranten als "De Standaard" is Jan Jacobs niet welkom. Ook bij de Vlaamse VRT is er alleen maar politiek correct klimaatalarmisme te horen. 3 De Britse BBC ging nog een stap verder. In een interne mail instrueerden ze de medewerkers geen aandacht te schenken aan klimaatsceptici. En wanneer toch iemand in de studio zou komen, die kritisch was over de opwarming van de aarde, mocht dit alleen wanneer de interviewer deze persoon van voldoende weerwoord zou kunnen dienen. 4

Geen hoor en wederhoor dus bij de media. Gelukkig is er nog Internet, een bron van vrije ongecensureerde informatie - tenminste zolang Fake News commissies niet alles wat niet politiek correct is op zwart gaan zetten.

Met dit blog zet ik de keukentafel buiten met kritische posts over diverse politieke onderwerpen. Mijn bescheiden bijdrage aan pluriformiteit.

Marjan Waldorp, Aug. 2019