FVD conservatieve beweging

baudet democratie

Forum Voor Democratie

De partij van de wedergeboorte

Reactie: Opiniez, Waar blijft de lijsttrekkersverkiezing bij FVD? 1

Rutger van den Noort geeft duidelijk blijk niets van FVD te begrijpen. Forum Voor Democratie is het gedachtegoed van Thierry Baudet:

  • De Aanval op de Natiestaat
  • Oikofobie
  • Breek het partijkartel!
  • Politiek van het gezond verstand

FVD is geen partij op rechts, maar een conservatieve beweging. Een voor Nederland nieuwe beweging, die nog eerder aansluit bij het gedachtegoed van het CDA dan bij dat van de VVD, en zeker niet bij de cultuurloze anti-islam protestgroep PVV.

De basis van FVD is niet "politiek", maar "cultuur". Om Baudet aan te halen: "Wij zijn de partij van renaissance, de wedergeboorte." Het gaat om het besef geworteld te zijn in Nederlandse cultuur en historie, beschaving, en in bredere zin de Europese boreale (noordelijke) wereld. Ja, Baudet houdt niet van de supranationale EU, maar wel van Europa in al zijn veelkleurigheid! Dat cultuur-historisch besef is ook de ondergrond in de magistrale overwinningsspeech 20 mrt 2019 "De uil van Minerva", of de speech tijdens het tweede partijcongres 24 nov. 2017.

Nu kun je cultuur-historisch besef natuurlijk niet eten. Je zult het moeten vertalen in praktische beleidsdoelstellingen, een politiek partijprogramma. Vertalen met gezond verstand. Maar wie FVD slechts langs de meetlat legt met steekwoorden als Nexit of immigratie heeft van de conservatieve beweging Forum Voor Democratie niets begrepen!

Tot slot: peilingen zijn momentopnamen. Fundamentele veranderingen van de maatschappij zijn een kwestie van lange adem.

Vorige Bericht Volgende Bericht